Zupa pomidorowa po turecku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa pomidorowa po turecku

ratings.4.8

4.8/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 200 g Pomidory

  • 20 g Masło

  • 20 g Mąka

  • 1 łyżeczka Przecier pomidorowy

  • 50 ml Mleko

  • 350 ml Woda

  • 1 Chili w proszku

  • 2 łyżka Starty ser (cheddar, parmezan lub inny)

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

Etap 2 /5

Roztop masło. Dodaj mąkę. Wymieszaj. Dodaj przecier pomidorowy. Wymieszaj.

Etap 3 /5

Dodaj pomidory. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i mielonym chili. Dodaj wodę. Wymieszaj.

Etap 4 /5

Gotuj składniki.

Etap 5 /5

Dodaj mleko. Dokładnie zmiksuj. Podawaj z serem.